dinsdag 20 april 2021

Aanpak Ring Zuid

 De betreffende nieuwsberichten vindt u ook via deze link:
  1. De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is in volle gang. Helaas kan dat niet zonder hinder. In de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 april moeten we van 02.00 uur tot 05.00 uur damwandplanken intrillen bij de Verlengde Lodewijkstraat, op de plek waar de zuidelijke ringweg over het spoor gaat. Dat zorgt in een groot deel van de stad voor geluidsoverlast. 1200 direct omwonenden hebben hierover enkele weken geleden een brief ontvangen.
  2. Vroege vogels hadden vandaag kans op een gratis ‘wadlopertje’. Deze verse broodjes, een soort krentenbollen, werden uitgereikt aan fietsers op de kruising Europapad-Helperzoom. Met de uitdeelactie willen Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid de voorbijgangers erop wijzen dat de Verlengde Lodewijkstraat vanaf morgenavond (22.00 uur) tot 23 mei afgesloten is voor fietsers. De omleiding gaat via het (Verlengde) Winschoterdiep. Voor het autoverkeer is de straat al vanaf begin deze maand gestremd.
  3. Sinds 2019 hebben we ruim 2700 meter aan damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging ingetrild. Helaas hebben we kortgeleden ontdekt dat bij de Papiermolenlaan een aantal damwandplanken niet goed is geplaatst. Dat betekent dat we hier opnieuw een aantal damwandplanken moeten intrillen. Omwonenden hebben een brief gekregen over de verwachte overlast.
  4. Komende zaterdag en de twee zaterdagen daarna (10, 17 en 24 april) trillen we damwanden in ter hoogte van het spoor. Vanwege de veiligheid sluiten we op de zuidbaan van de zuidelijke ringweg één rijstrook af. Voor het verkeer richting Hoogezand is deze drie zaterdagen dus nog één rijstrook beschikbaar. Het verkeer kan passeren, maar door het ritsen kan er vertraging ontstaan. Het verkeer de andere kant op, richting Julianaplein, heeft geen hinder van de werkzaamheden.
  5. In de omgeving van de Europaweg werken we hard aan het verbreden van de ringweg. We hebben de ringweg hier een stukje verlegd. Nu gaan we het nieuwe viaduct bouwen. De werkzaamheden leveren hinder op voor omwonenden en voor het verkeer op de Europaweg. Ook dit weekend gaan we hier aan de slag.
  6. Komend weekend ronden we het verleggen van de rijbanen van het oostelijk deel van de zuidelijke ringweg af. We werken van vrijdag 2 april om 22.00 uur tot maandag 5 april om 06.00 uur. De zuidelijke ringweg is dan afgesloten voor het verkeer richting Hoogezand tussen de afrit Europaweg en de oprit Kieler Bocht. De oprit Kieler Bocht (vanaf de Bornholmstraat) is wel open. Het autoverkeer richting Hoogezand kan via de Europaweg (‘oude A7’) rijden.
  7. In april brengen we bij het spoor damwandplanken aan voor de bouwkuip waarin we de verdiepte ligging van de ringweg gaan bouwen. Deze damwandplanken trillen we in zowel aan de zijde van de Verlengde Lodewijkstraat als aan de zijde van de Helperzoom. Deze werkzaamheden gaan geluidhinder en trillingen in de omgeving met zich meebrengen. Direct omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie.
  8. Van zaterdag 8 mei tot maandag 17 mei gaat Combinatie Herepoort het spoordek van de verdiepte ligging op zijn plek onder het spoor inrijden. In deze periode, in de week van Hemelvaart (13 mei), is er geen treinverkeer mogelijk tussen het Hoofdstation en station Groningen Europapark. Omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie over de werkzaamheden en de verwachte overlast. De werkzaamheden zijn straks via een webcam te volgen.

Deze site gebruikt Cookies. Gaat u akkoord??