Aanpak Ring Zuid

 De betreffende nieuwsberichten vindt u ook via deze link:
  1. Het voetpad en het fietspad onder het viaduct van het Vrijheidsplein door blijven dicht tot december 2023. Deze zijn momenteel al afgesloten om de nieuwe oprit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein aan te kunnen leggen. Eerst was het de bedoeling om het voet- en fietspad daarna (februari 2021) weer open te stellen. Het afsluiten van het voet- en fietspad tot 2023 is nodig om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Vrijheidsplein. Zo kunnen de werkzaamheden veiliger worden uitgevoerd.
  2. Vanochtend vroeg konden de eerste auto’s vanaf de zuidelijke ringweg de afslag naar de Kieler Bocht nemen. De ingebruikname van deze nieuwe afrit is een belangrijk moment voor de bedrijven op Eemspoort en Driebond. Deze bedrijventerreinen zijn nu een stuk makkelijker bereikbaar geworden vanaf het Julianaplein.
  3. Half november zijn er twee belangrijke verkeersveranderingen bij de zuidelijke ringweg. Op vrijdagavond 13 november gaat de oprit vanaf de Europaweg richting Hoogezand (Bergenweg) voor enkele jaren dicht. Op maandagochtend 16 november gaat de nieuwe afrit bij de Kieler Bocht (bedrijventerreinen Eemspoort/Driebond) open. Vanwege de werkzaamheden is een deel van de zuidelijke ringweg in de nacht van 15 op 16 november afgesloten voor verkeer in de richting Hoogezand.
  4. In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 oktober plaatsen we een tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg, tegen de zuidzijde van de zuidelijke ringweg. In die nacht is de Paterswoldseweg afgesloten voor autoverkeer. Fietsers in beide richtingen kunnen via het fietspad aan de westzijde onder het viaduct door. Overdag is deze week op de Paterswoldseweg af en toe een rijstrook dicht, maar het verkeer kan de werkzaamheden passeren.
  5. In de rest van 2020 zijn er veel verschillende werkzaamheden op en nabij het Vrijheidsplein (het verkeersplein bij de Gasunie). De meeste werkzaamheden hebben te maken met de tijdelijke weg die we langs de ringweg aanleggen tussen Vrijheidsplein en Julianaplein. Daardoor moeten op- en afritten worden verschoven. In dit artikel geven we een overzicht.
  6. Nu ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid vanwege de coronamaatregelen tijdelijk is gesloten, beginnen we op donderdag 22 oktober met een wekelijks algemeen videospreekuur. Iedereen die een vraag heeft of bijvoorbeeld meer informatie wil krijgen over de ombouw van de zuidelijke ringweg, kan zich aanmelden voor een videogesprek met een medewerker van Aanpak Ring Zuid.
  7. Vanochtend is de nieuwe oprit vanaf de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn richting Drachten (A7) open gegaan voor verkeer. De nieuwe oprit wordt gebruikt door het autoverkeer dat vanaf de westelijke ringweg of vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting Drachten gaat. De bestaande oprit is nu afgesloten en wordt weggehaald.
  8. Combinatie Herepoort gaat van 6 november tot en met 7 december 2020 de toerit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein een stukje opschuiven. Dat is nodig om langs de ringweg een nieuwe, tijdelijke weg aan te leggen. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer niet van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein rijden. Het verkeer wordt omgeleid . Automobilisten krijgen het dringende advies de gele borden te volgen.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?