Tijdelijke bushaltes Helperzoom! De haltes Schubertlaan en Sweelincklaan vervallen (tijdelijk)

buslijn
Bushaltes Schubertlaan en Sweelincklaan tijdelijk vervallen, nieuwe bushaltes Helperzoom.

Aan de Helperzoom, ter hoogte van de Händellaan, komen twee tijdelijke bushaltes. Het plaatsen van deze bushaltes duurt van vrijdag 18 september tot en met maandag 21 september. De haltes zullen hier ongeveer een half jaar staan.

Waarom?


Qbuzz rijdt met buslijn 8 door Helpman. Via de Goeman Borgesiuslaan, Helperzoom, Savornin Lohmanlaan, Beethovenlaan en Helper Brink rijdt lijn 8 naar station Europapark en weer terug.
Vooral tijdens de schoolspits is de doorstroming in de Savornin Lohmanlaan en Beethovenlaan niet veilig genoeg.

 

Er is veel schoolverkeer, de Beethovenlaan is smal en vrachtwagens beperken soms de doorgang. Om het verkeer toch veilig te houden wil Qbuzz niet meer via de Beethovenlaan rijden. De bushaltes Schubertlaan en Sweelincklaan komen daarom te vervallen. De dichtstbijzijnde haltes zouden dan Sportcentrum Europapark en Nolenslaan worden. Om de loopafstand van en naar een bushalte te verkleinen leggen we aan de Helperzoom twee tijdelijke bushaltes aan ter hoogte van de Händellaan. We richten de haltes in met betonnen platen en we plaatsen een haltebord. 

Hoe verder?
In tussentijd onderzoeken we hoe we de verkeerssituatie in de Beethovenlaan kunnen verbeteren en veiliger kunnen maken voor het verkeer. Ook gaan we onderzoeken of de bus via andere routes door Helpman kan rijden.

Heeft u vragen?
Mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 14 050.

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?