• Helpman2 C
 • Hm19apr1
 • Hm19apr3
 • Helpman5 C
 • Hm19apr7
 • Hmjuni2
 • Helpman4 C
 • C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8
 • Hm19apr9
 • Hm19apr2
 • Hm19apr4
 • Hm19apr5
 • Hmjuni4
 • Hm19apr6
 • Hmjuni3
 • Helpman3 C

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Tijdelijke bushaltes Helperzoom! De haltes Schubertlaan en Sweelincklaan vervallen (tijdelijk)

buslijn
Bushaltes Schubertlaan en Sweelincklaan tijdelijk vervallen, nieuwe bushaltes Helperzoom.

Aan de Helperzoom, ter hoogte van de Händellaan, komen twee tijdelijke bushaltes. Het plaatsen van deze bushaltes duurt van vrijdag 18 september tot en met maandag 21 september. De haltes zullen hier ongeveer een half jaar staan.

Waarom?


Qbuzz rijdt met buslijn 8 door Helpman. Via de Goeman Borgesiuslaan, Helperzoom, Savornin Lohmanlaan, Beethovenlaan en Helper Brink rijdt lijn 8 naar station Europapark en weer terug.
Vooral tijdens de schoolspits is de doorstroming in de Savornin Lohmanlaan en Beethovenlaan niet veilig genoeg.

 

Er is veel schoolverkeer, de Beethovenlaan is smal en vrachtwagens beperken soms de doorgang. Om het verkeer toch veilig te houden wil Qbuzz niet meer via de Beethovenlaan rijden. De bushaltes Schubertlaan en Sweelincklaan komen daarom te vervallen. De dichtstbijzijnde haltes zouden dan Sportcentrum Europapark en Nolenslaan worden. Om de loopafstand van en naar een bushalte te verkleinen leggen we aan de Helperzoom twee tijdelijke bushaltes aan ter hoogte van de Händellaan. We richten de haltes in met betonnen platen en we plaatsen een haltebord. 

Hoe verder?
In tussentijd onderzoeken we hoe we de verkeerssituatie in de Beethovenlaan kunnen verbeteren en veiliger kunnen maken voor het verkeer. Ook gaan we onderzoeken of de bus via andere routes door Helpman kan rijden.

Heeft u vragen?
Mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 14 050.

Actueel

Boodschappen doen in coronatijd

Door het coronavirus sluiten winkels om 20.00 uur. Behalve supermarkten en andere winkels die levensmiddelen (voedsel) verkopen. Tussen 20.00 en 7.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen. Doe uw boodschappen alleen, behalve als dit niet anders kan. Ga zo veel mogelijk naar de winkels bij u in de buurt. Zo komt u zo min mogelijk in contact met anderen.

Voor meer informatie zie de site van de rijksoverheid.

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties.
Zo zijn er veel klachten over de kruising bij de Helperzoomtunnel en de onveilige situaties van De Savornin Lohmanlaan, Goeman Borgesiuslaan en diverse andere straten. 

Het wijkcomité heeft hierover inmiddels een aantal gesprekken gehad met de gemeente. Over en weer zijn suggesties gedaan ter verbetering.
Ook zijn diverse bewoners betrokken bij deze overleggen. Voor december staat weer een  gesprek met concrete voorstellen gepland.

Vragen/opmerkingen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag met een kopie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toelichting diverse knelpunten zie hieronder:

Kruising Helperzoomtunnel

Er komen veel klachten binnen bij de gemeente en Aanpak Ring Zuid. De gemeente heeft uitvoerige informatie gestuurd naar een bewoner die klachten had ingediend.
Lees de reactie hier. Ook het wijkcomité Helpman houdt een en ander goed in de gaten en heeft hierover contact met beide instanties.

Groenesteinlaan

Een aantal bewoners van de Groenesteinlaan is bezig met het verzamelen van handtekeningen om te protesteren tegen de gevaarlijke situatie in deze laan.
Zij hebben ook het Wijkcomité Helpman van de problemen in de Groenesteinlaan op de hoogte gesteld, Lees het artikel hier.

De Savornin Lohmanlaan

Enkele bewoners hebben eind april een brief naar de gemeente gestuurd over de verkeerssituatie in de Savornin Lohmanlaan. Zie hier de brief en de reactie van de gemeente.

Goeman Borgesiuslaan

Het grootste probleem is op dit moment de “flessenhals” bij de stoplichten. Door de geparkeerde auto’s kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren en is het voor fietsers een zeer gevaarlijk punt geworden.

Corona Hulp !!

 In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede buurtgenoten.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een mooie pagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan:

https://www.wijert.nl/corona-hulp/

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen.

We zijn nergens aan gelieerd en hebben geen eigen agenda. 

Onze doelstelling is ‘slechts’ de vele lastige vraagstukken rondom duurzaamheid proberen te verduidelijken en in kaart te brengen hoe we als bewoners van dit deel van de stad iets samen kunnen bewerkstelligen. 

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?