• C30202C0 9B46 4434 B127 CF09917A66D8
 • Helpman5 C
 • Hm19apr5
 • Hm19apr1
 • Hmjuni4
 • Hm19apr2
 • Hm19apr7
 • Helpman3 C
 • Hm19apr9
 • Hmjuni3
 • Hm19apr3
 • Helpman4 C
 • Hm19apr4
 • Hm19apr6
 • Helpman2 C
 • Hmjuni2

Welkom op de website van Wijkcomite Helpman!

Het wijkcomité Helpman behartigt de belangen van de bewoners van de hele wijk.
We zetten ons in voor een groene, leefbare en veilige omgeving.

Let’s GrOnline Platform voor ideeën over de toekomst van Groningen in en na coronatijd.

letsgroZeven jaar geleden was inspiratiefestival Let’s Gro het Groningse antwoord op de economische crisis. Nu - in het hart van een wereldwijde gezondheidscrisis – start Let’s Gro met Let’s GrOnline, een laagdrempelig digitaal platform om samen na te denken over de toekomst van Groningen en het opstarten van onze economie en samenleving na corona. Nu veel Stadjers noodgedwongen aan huis zijn gekluisterd, start Let’s Gro een digitale versie van het festival.

Geen 120 activiteiten in vier dagen. Geen volle zalen en geen tent op de Grote Markt, maar speciale podcasts, bijzondere gesprekken en virtuele ontmoetingen op de website letsgro.nl en via social media. Over de toekomst van onze economie, de zorg voor elkaar, samenleven op gepaste afstand en nieuwe vormen van onderwijs, kennis delen, cultuur, sport, consumptie en vrijetijdsbesteding. De centrale vraag is: hoe zorgen we er samen voor dat Groningen de leukste stad van Nederland blijft met oog voor elkaar?

Let’s Gro Roomservice

Nieuw in de online opzet van het festival is de Let’s Gro Roomservice in samenwerking met Forum Groningen. Let’s Gro faciliteert net als anders het podium, maar nu digitaal. En niet pas in november, maar vanaf heden. De lijnen worden opengezet en iedereen met goede ideeën wordt uitgenodigd om gebruik te maken van het digitale podium via letsgro.nl en de social media kanalen. Samen maken we het perspectief op onze toekomst. Er is een aantal digitale ruimtes gratis te reserveren met elk hun eigen mogelijkheden. Bijvoorbeeld een digitale denktank waar mensen tot 50 personen met elkaar een discussie kunnen voeren over de toekomst van Groningen. De diverse mogelijkheden staan uitgebreid beschreven op de website. En natuurlijk is het mogelijk om als bezoeker de diverse online events bij te wonen, zodat iedereen mee kan praten en doen over de toekomst van Groningen.

Meedoen?

Heb je een goed idee om online met elkaar het gesprek te voeren over de toekomst van stad en regio Groningen of heb je een initiatief dat je wilt laten zien of een discussie die je online zou willen starten om je verder te helpen? Check dan de website letsgro.nl voor alle informatie en doe mee!

Actueel

Boodschappen doen in coronatijd

Door het coronavirus sluiten winkels om 20.00 uur. Behalve supermarkten en andere winkels die levensmiddelen (voedsel) verkopen. Tussen 20.00 en 7.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen. Doe uw boodschappen alleen, behalve als dit niet anders kan. Ga zo veel mogelijk naar de winkels bij u in de buurt. Zo komt u zo min mogelijk in contact met anderen.

Voor meer informatie zie de site van de rijksoverheid.

Verkeersproblemen Helpman

Onze wijk kent een aantal onveilige verkeerssituaties.
Zo zijn er veel klachten over de kruising bij de Helperzoomtunnel en de onveilige situaties van De Savornin Lohmanlaan, Goeman Borgesiuslaan en diverse andere straten. 

Het wijkcomité heeft hierover inmiddels een aantal gesprekken gehad met de gemeente. Over en weer zijn suggesties gedaan ter verbetering.
Ook zijn diverse bewoners betrokken bij deze overleggen. Voor december staat weer een  gesprek met concrete voorstellen gepland.

Vragen/opmerkingen aan de gemeente kunnen worden doorgegeven via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag met een kopie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toelichting diverse knelpunten zie hieronder:

Kruising Helperzoomtunnel

Er komen veel klachten binnen bij de gemeente en Aanpak Ring Zuid. De gemeente heeft uitvoerige informatie gestuurd naar een bewoner die klachten had ingediend.
Lees de reactie hier. Ook het wijkcomité Helpman houdt een en ander goed in de gaten en heeft hierover contact met beide instanties.

Groenesteinlaan

Een aantal bewoners van de Groenesteinlaan is bezig met het verzamelen van handtekeningen om te protesteren tegen de gevaarlijke situatie in deze laan.
Zij hebben ook het Wijkcomité Helpman van de problemen in de Groenesteinlaan op de hoogte gesteld, Lees het artikel hier.

De Savornin Lohmanlaan

Enkele bewoners hebben eind april een brief naar de gemeente gestuurd over de verkeerssituatie in de Savornin Lohmanlaan. Zie hier de brief en de reactie van de gemeente.

Goeman Borgesiuslaan

Het grootste probleem is op dit moment de “flessenhals” bij de stoplichten. Door de geparkeerde auto’s kunnen auto’s elkaar moeilijk passeren en is het voor fietsers een zeer gevaarlijk punt geworden.

Corona Hulp !!

 In deze barre tijden kan het zijn dat u hulp zoekt van mede buurtgenoten.

Onze collega's van Platform de Wijert hebben een mooie pagina gemaakt waarop ze allerlei links verzameld hebben waar u voor hulp terecht kan:

https://www.wijert.nl/corona-hulp/

Duurzaam Helpman

Duurzaam Helpman bestaat uit een enthousiast stel bewoners van Helpman die vanuit verschillende gezichtspunten, duurzaamheid naar een hoger plan wil tillen.

We zijn nergens aan gelieerd en hebben geen eigen agenda. 

Onze doelstelling is ‘slechts’ de vele lastige vraagstukken rondom duurzaamheid proberen te verduidelijken en in kaart te brengen hoe we als bewoners van dit deel van de stad iets samen kunnen bewerkstelligen. 

Lees meer...

Deze site gebruikt Cookies, gaat u daarmee akkoord?